VABILO Na posvet »KRIZA KOT IZZIV: Izobraževanje odraslih – Investicija ali/in strošek« Laško, Hotel Wellness Park Laško, 26. in 27. oktober 2011

Živimo v kriznih časih,  gospodarstvo je v recesiji in izkušnje iz preteklosti kažejo, da varčevalni ukrepi marsikje najprej črtajo izobraževanje. Smatrajo ga kot strošek  in to se žal kaže tudi v ravnanju države,  ki je izobraževanje odraslih vedno obravnavala bolj kot izdatek ne pa dolgoročno investicijo. Dovolj je že, če primerjate odstotek financiranja  izobraževanja mladine in odraslih iz državnega proračuna.

Izobraževalci odraslih smo v zadnjih letih, kot se zdi, izgubljeni predvsem v iskanju pravih odgovorov na vprašanja,  katera znanja in izobraževalne potrebe zahtevata  gospodarstvo in trg dela, če sploh… Vsi si želimo  pripraviti  takšne izobraževalne programe,  ki bodo prispevali k razvoju kompetenc zaposlenih in nezaposlenih,  ter jih usmerjali  k bolj inovativnemu razmišljanju, iskanju dobrih  rešitev in k spremembam.

Večkrat so strokovnjaki skušali odgovoriti na vprašanje, kako ovrednotiti oziroma izmeriti vložek v izobraževanje, inovacije in razvoj,  vendar so poti zelo različne,  formule neuporabne,  najboljši merilec,  po izkušnjah,  je čas,  ki pokaže rezultate ali pa ne.  Statistike  o izobrazbeni strukturi odraslih so bolj ali manj poznane.  Bela knjiga  in resolucije o izobraževanju odraslih so leporečno in deklarativno zapisane,  ukrepi in rešitve so redki, vendar so marsikje zelo dobri in učinkoviti, kar bomo na nekaterih primerih spoznali tudi na tem posvetu.
Izobraževalci odraslih se največkrat na naših posvetih in izobraževalnih srečanjih ukvarjamo z našimi  ozkimi problemi in dilemami ter prepričani prepričujemo prepričane.

Zato smo tokrat povabili k sodelovanju tudi  ljudi, ki so v gospodarstvu zadolženi za izobraževanje in razvoj zaposlenih,  tiste,  s katerimi bi morali več sodelovati in se poslušati.  So namreč  podjetja,  ki še vedno  stavijo  na izobraževanje svojih zaposlenih.

Sodelovanje med podjetji – delodajalci in izobraževalci  oz.  med delom in  znanjem  je bolj redkost kot pravilo. Kdaj bomo razumeli, da je za razvoj dobrega in učinkovitega sistema izobraževanja  ter uspešno delovanje trga dela in znanja nujno medsebojno sodelovanje in partnerstvo.  Koristno je tudi vedeti,  kakšni so modeli naložb v izobraževanje in ali pri nas znamo oceniti naložbe v znanje.

Na posvetu bomo predstavili nekatere primere dobre prakse sodelovanja šol, izobraževalnih zavodov in privatnih izobraževalnih institucij z gospodarstvom.

Odgovorov  na zgornja vprašanja tokrat  izjemoma nismo iskali na Ministrstvu za šolstvo in šport, ampak  pri praktikih in tistih,  ki so bolj neposredno,  ne samo v zakonih in pravilnikih,  vpeti v dogajanja na trgu (ne)znanja in dela.  Zanimajo nas seveda tudi odgovori na vprašanje ali ima naša država vizijo razvoja in izobraževanja ter kakšne ukrepe načrtuje in predlaga?  Na posvetu nimamo namena,  niti ni mogoče odgovoriti  na vsa vprašanja, ki se danes odpirajo v izobraževanju odraslih.  Upamo, da vam bomo odstrli delček tistega poglavja v izobraževanju odraslih,  ki ga bolj redko prebiramo in morda tudi preslabo poznamo.  Včasih je dovolj le poslušati drug drugega in se slišati, saj tako problemi lahko takoj postanejo drugačni, rešitve pa prav tako.

Posvet bo potekal v Laškem v Hotelu Wellness Park Laško, 26. in 27. oktobra 2011.

Lahko si ogledate program in nato izpolnete prijavnico na posvet.

Udeležba na posvetu je brezplačna.

Prosimo vas, da nam prijave na posvet posredujete najkasneje do 20. oktobra 2011:

  • preko e- pošte na naslov:  vanja.zoric@scpet.net Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
  • na fax : 01/2342 467
  • na naslov: DOIO, Celjska ulica 16, 1000 Ljubljana

 

Nočitev udeleženci krijejo sami. Nočitev lahko rezervirate preko e- pošte: info@thermana.si Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. z navedbo Posvet »KRIZA KOT IZZIV« ali po telefonu: 03/423 22 00 ali 03/423 21 00.

NASTANITEV: Hotel Wellness Park Laško**** ali Zdravilišče Laško****

CENE HOTELSKE NASTANITVE:

Enoposteljna soba Dvoposteljna soba
Hotel Wellness Park Laško Cena na osebo Cena na osebo
Nočitev z zajtrkom 96,00 EUR 80,00 EUR
Polpenzion z večerjo* 100,00 EUR 84,00 EUR
Zdravilišče Laško Cena na osebo Cena na osebo
Nočitev z zajtrkom 74,40 EUR 64,80 EUR
Polpenzion z večerjo* 77,60 EUR 68,00 EUR

*Udeležencem priporočamo rezervacijo polpenziona z večerjo.

Doplačila:

  • turistična taksa 0,92 EUR/osebo na dan

Cena vključuje nočitev in samopostrežni zajtrk, neomejen vstop v bazene in savne hotela Wellness Park Laško in Zdravilišče Laško ter vstop v fitnes.

Kontakti:

DOIO, Ida Srebotnik, ida@scpet.net, tel.:01/2342 446
DOIO, Vanja Zorič, vanja@scpet.net, tel.:01/2342 431

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost